“Donald Duck” nieuwe strip in TrosKompas

‘Donald Duck’ wordt de nieuwe strip in TrosKompas! Het omroepblad van de Grootste Familie van Nederland en de Grootste Familie van Duckstad hebben elkaar gevonden en de avonturen van Donald zijn voortaan wekelijks in de gids te volgen. Sanoma Media, die de strip in licentie namens Disney uitgeeft, en TrosKompas hebben hiertoe overeenstemming bereikt.

In de wekelijkse strip zullen regelmatig televisieshows en -persoonlijkheden, de BD’ers (Bekende Duckstadters), een rol spelen. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld Gans Bauer, Giechel Ravioli en Ali Bee.

“We wilden als TrosKompas graag een strip die meer aansluiting vindt bij wat wij in hart en nieren zijn, een omroepgids. Door de unieke samenwerking met Donald Duck Weekblad krijgen we nu die kans. Speciaal voor ons worden plots ontwikkeld met televisieshows en presentatoren in de hoofdrol. Ik verheug me nu al ongelooflijk op het lezen van de ‘verduckte’ namen van iedereen die iets op televisie doet”, aldus hoofdredacteur Edger Hamer van TrosKompas.

De eerste Donald Duck-strip in TrosKompas staat in de gids die vanaf 4 december in de winkels ligt.

Share