Tekenaars

Lees hier over de tekenaars die elke keer weer zorgen voor de verhalen in alle uitgaven.

Al Taliaferro

Lees hier over een van de eerste tekenaars van Donald Duck.

Bas Heymans

Lees hier over Bas Heymans, de broer van Mau Heymans.

Carl Barks

Carl Barks is volgens vele fans de beste Donald Duck tekenaar ooit en heeft veel van Donald’s wereld bedacht. Zo verzon hij Duckstad en veel familieleden die nu niet meer weg te denken zijn.

Daan Jippes

Daan Jippes is een van de beste Europese tekenaars. Doordat hij Carl Barks gevolgd is, met een eigen stijl is Daan Jippes een succesvolle tekenaar. Vandaag de dag tekend hij nog voor de Donald Duck.

Don Rosa

Sommige Donald Duck fans vinden Don Rosa geweldig anderen zien liever nooit meer een verhaal van ‘m verschijnen. Don Rosa heeft al vele verhalen gemaakt die inspelen op oudere verhalen van Carl Barks.

Harry Balm

Een tekenaar die vele schilderijen heeft verzorgt in oudere versies van het weekblad. Recent is het schilderij De Duckwacht geherpubliceerd.

Marco Rota

De tekenaar die bekend staat om zijn geweldige achtergronden met stadsgezichten en landschappen.

Mau Heymans

Heymans is bekend om zijn ducks met lange nekken en snavels, die zijn strips een bijzondere uitstraling geven.

Michel Nadorp

Nadorp is de tekenaar die al honderden covers voor de Donald Duck, Donald Duck Extra, de Donald Duck scheurkalender en de Donald Duck vakantie- en winterboeken heeft getekend.

Romano Scarpa

Een van de bekendste tekenaars uit de Italiaanse stripwereld is toch wel Romano Scarpa. Dit komt mede doordat hij zowel Mickey Mouse als de Ducks tekende.

Sander Gulien

Sander Gulien heeft al diverse verhalen getekend voor het weekblad en een deel van zijn werk is verschenen in De grappigste avonturen van Donald Duck #3.

Vicar Arriagada Rios

Na meer dan 10.000 strippagina’s heeft hij ook heel wat bijgedragen aan de Donald Duck wereld. Ook in Nederland verschijnt er erg vaak een verhaal van Vicar in het Donald Duck weekblad.

William van Horn

Van Horn heeft al heel wat verhalen getekend voor de Donald Duck extra en de winter- en vakantieboeken.