Personages

In de verhalen van Donald Duck kom je behalve Donald Duck natuurlijk veel meer personages tegen. Hier kun je meer vinden over de bekende personages. Want er zijn natuurlijk ook erg veel personages die maar een keer voorkomen. Tot nu toe zijn er artikelen over de volgende personages:

Arpine Lusène

ArpineDe beroemde dief in de strips van Don Rosa. Arpine Lusène wordt ook wel de Zwarte Ridder genoemd. Met zijn slimme trucs probeert hij Dagobert te slim af te zijn en hem zo te beroven.

Bombie de Zombie

Bombie Bombie is zoals zijn naam al zegt een zombie uit het verre Afrika. Bombie zit Dagobert op de hielen om hem terug te halen. Wil je weten waarom? Lees dan het artikel over Bombie de Zombie.

Cornelis Prul

Cornelis Wie kent hem niet? Cornelis Prul, de stichter van Duckstad. In Duckstad is een groot beeld opgericht, waarin hij trots met zijn snavel in de lucht gestoken, de inwoners van Duckstad maiskolven aanbiedt.

Dagobert Duck

Dagobert De grootste geldwolf van de wereld; Dagobert Duck. Al heel zijn leven probeert hij zoveel mogelijk geld te verdienen. Wist je al dat Dagobert een oogje heeft op iemand uit zijn jeugd en dat hij een aanbidder heeft?

Donald Duck

Donald De meest bekende eend over de hele wereld. Lees hier over zijn debuut in “The Wise Little Hen”. Maar niet alleen dat. Er is ook informatie over zijn filmcarrière en de comics.

Gijs Gans

av_gijsgans.jpg De grootste smulpaap van Duckstad en omstreken, maar natuurlijk ook het hulpje van oma Duck. Wist je trouwens al dat Donald en Gijs misschien verre familie zijn?

Guus Geluk

Guus De grootste geluksvogel die Duckstad ooit heeft gekend. Alles komt hem aanwaaien. Maar hoe komt hij toch aan dat geluk? Misschien vind je hier het antwoord.

de Jonge Woudlopers

Jonge Woudlopers De Jonge Wouldlopers is opgericht door Theodoor Prul om de idealen van goede daden, bescherming van het land en het behoud van kennis te leren.

Katrien Duck

Katrien Wie Donald Duck kent weet ook wie Katrien Duck is. Katrien is de vriendin van Donald maar Guus heeft ook een oogje op haar. Lees over haar restyling en haar levensloop.

Kwik, Kwek en Kwak

Neefjes Hoe zijn de neefjes bij Donald terecht gekomen en waarom zijn ze lid geworden van de Jonge Woudlopers? Lees hier het antwoord. Verder: “Wie is wie nou eigenlijk?”.

Lizzy, Juultje en Babetje

Nichtjes Wie wel eens het blad Katrien leest moet ze ongetwijfeld kennen. De nichtjes die alles weten over mode en de laatste rages. Lees er hier alles over.

Otto van Drakenstein

Otto Otto van Drakenstein, de geleerde die alles gestudeerd heeft wat er maar te studeren valt. Wist je al dat hij een televisiecarrière heeft gehad in de serie “Walt Disney’s Wonderful World of Color”.

Rockerduck

Rockerduck De aardsrivaal van Dagobert, de concurrent die het niet kan laten om rijker proberen te worden dan Dagobert. Hij wordt ook wel aangeduidt met: Leopod Kwartjesvinder, Klaas Klever en Gijsbert Goochem.

Superdonald

Superdonald Lees hier over Donald die op het spoor kwam van Fantomius en over Villa Rosa, het huis met de vele geheimen. Daarnaast kun je ook lezen over zijn speciale auto.

Willie Wortel

Willie De grootste uitvinder moet toch wel Willie Wortel zijn. Hij weet het elke keer weer voor elkaar te krijgen precies te maken waar iedereen om vraagt. Maar soms zorgen die uitvindingen voor problemen.

Zware Jongens

Zware Jongens De niet zo snuggere vijanden van Dagobert. Ze zorgen vaak voor een hoop zorgen bij Dagobert, maar het lukt ze uiteindelijk nooit om het geld in handen te houden.

Zwarte Magica

Magica De slimme heks, woonachtig op de Vesuvius. Met haar toverspreuken probeert ze het geluksdubbeltje te pakken te krijgen. Wil je weten waarom? Lees dan eens verder.