Donald Duck Bordspel

Ga op reis door Duckstad in Donald Duck’s nieuwste spel!
Oom Dagobert heeft zijn geluksdubbeltje verloren en de Duck familie gaat op zoek waar het dubbeltje kan zijn!

Bezoek de verschillende locaties door Duckstad, beantwoord de vragen, gebruik de actiekaarten en kom erachter wie het dubbeltje heeft en breng het vervolgens terug naar het geldpakhuis! Wees de eerste speler die alle locaties op de routekaart bezoekt en daarna het echte geluksdubbeltje terug brengt naar Oom Dagobert’s geldpakhuis en win!

Bron: Donald Duck

22 reacties

 1. door Martine Smit:

  december 8, 2010 @ 16:39

  Dag, ik heb het spel gekocht en probeer het spelen, maar het is mij compleet onduidelijk hoe het werkt. Zo krijg je karakter fishes waarvan het niet duidelijk is wat je er mee moet, je moet met actie punten aan het werk, maar er zitten geen actiepunten bij. Ook de stappenteller is niet duidelijk.

  Het ziet er allemaal heel mooi uit, maar het zou leuk zijn als je het ook kunt spelen. Ik heb de maker Tactic al een mail geschreven om uitleg, maar graag reactie als iemand mij kan vertellen hoe het zit.

  Er zitten ook twee stemmings kaarten bij van Donald Duck. Leuk maar wat is de link met het spel?
  Met vriendelijke groet, Martine Smit

 2. door Hanneke:

  december 13, 2010 @ 18:22

  hallo,

  wij hebben het spel ook gekocht en kunnen het ook niet spelen omdat we het niet snappen, de uitleg is idd niet duidelijk en zo vind ik 25euro veel voor een spel dat we niet kunnen spelen.
  graag zouden wij meer uitleg krijgen…wie kan ons helpen??

  Groeten Hanneke

 3. door Dineke:

  december 14, 2010 @ 18:48

  Hallo,

  Voor ons geldt hetzelfde. We hebben het de kinderen gegeven met sinterklaas maar snappen niet hoe het nou gespeeld moet worden. Vooral hoe dat zit met die actiepunten.
  En als je elke keer maar 1 plek mag verplaatsen hoe kan het dan dat het spel maar een half uur duurt?
  Graag een wat simpele en complete uitleg!

  Groet,
  Dineke

 4. door mieke:

  december 16, 2010 @ 16:51

  hoi allemaal,

  wij hebben het spel voor sinterklaas gekregen en snappen er ook helaas niets van. snap de stappenteller niet en zie geen aktiepunten!! wie o wie kan er uitleg over geven..

  groet
  mieke

 5. door Richard:

  december 22, 2010 @ 11:48

  Hallo allemaal,

  Ik heb dit bericht op de site gezet en ik heb het spel ook gekocht. Ik heb het al een keer gespeeld. Binnekort stuur ik een nieuw bericht met de uitleg.

  Groet Richard

 6. door Benjamin:

  december 24, 2010 @ 13:40

  Hi allemaal,

  Ik heb het spel ook gespeeld en het is even lastig in te komen maar eigenlijk best simpel.

  Je moet met de stappenteller je punten bijhouden. Je begint namelijk met 5 actiepunten in een beurt die je bij houdt op de stappenteller (er staat ook een circel rond de 5). Als je 1 stap op het bord zet kost dat je 1 punt en zet je de pion op 4.

  In de handleiding staat wat alles kost.. volgens mij kost een vraag kopen 2 punten. Als je dat doet zet je dus de stappenteller van 4 op 2. Heb je dan de vraag goed en win je met een actiekaart extra punten tel je die daar weer bij op.

  Ik hoop dat jullie het een beetje snappen. Het is inderdaad even lastig maar als je het éénmaal door hebt is het echt hartstikke leuk!

 7. door Fleur:

  januari 1, 2011 @ 20:17

  Hoi,

  Benjamin heeft helemaal gelijk. Ook wij snapten er eerst niets van. Als je elke keer in plaats van “actiepunt” aantal stappen leest, dan is het duidelijk. De 4 fiches gebruik je om er één achter te laten op elke plek op je route waar je bent geweest. Het startpunt tel je niet mee.

  De 2 kaarten met de gezichtjes van Donald zitten er volgens mij voor de lol bij. Wij hebben er niets mee gedaan. Je kunt ze wel leuk natekenen,

  Wij vonden het spel leuk!

 8. door Marjon:

  januari 14, 2011 @ 22:33

  Hallo allemaal,

  zo na een paar keer spelen wordt het spel steeds duidelijker en natuurlijk steeds leuker!
  Het is mij echter nog niet helemaal duidelijk of je verplicht bent om de actiekaarten (meteen) te spelen. De actiekaart waarmee je het geluksdubbeltje kunt afpakken is natuurlijk mooi om zo lang mogelijk te bewaren zodat je in je eindspurt het duppie mee kunt pikken.
  Maar een actiekaart waar een slechterik je punten (stappen) afpakt wil je toch helemaal niet spelen?!

  Ik kan nergens in de handleiding vinden of je deze kaarten nou verplicht moet spelen of niet en of je ze meteen moet spelen of moet bewaren…

  Wie o wie kan mij helpen?

 9. door Kirsten Dahmen:

  februari 13, 2011 @ 23:15

  Hoi Allemaal,

  Ik heb het spel vandaag geprobeerd te spelen. Niemand begreep het echt. Maar nu ik hier enkele berichtje lees wordt het wat duidelijker. Alleen, wat als je geen actiepunten meer heb???? Je begint met 5, wat als je deze allemaal verliest. Hoe kun je deze terugwinnen?

  Groetjes
  Kirsten

 10. door Maartje:

  februari 16, 2011 @ 18:23

  waar zijn die kaarten voor met die emoties????

 11. door Maartje:

  februari 16, 2011 @ 18:24

  er zitten geen aktiepunten bij

 12. door Monique:

  maart 5, 2011 @ 15:25

  Vorige week het spel met de helft korting gekocht. Ik geloof dat ik begrijp waarom dat dat spel in de aanbieding is. Zoals benjamin schrijft, dat kan toch helemaal niet, want je speelt het spel met meer mensen, moet je die pion dan telkens opzetten? Lijkt me onmogelijk om dat te onthouden. Geen actiepunten, hoe en wanneer pak je een kaart en waarom? Wij hebben het spel zojuist opgeruimd en in de doos gedaan. Eerst maar eens een goed werkende uitleg, lijkt ons handig. Tot nu toe zonde van het geld. Heeft misschien iemand een duidelijke uitleg, naast die van Benjamin? Ik weet niet of tactic ook te bellen valt?

 13. door Wouter:

  mei 7, 2011 @ 19:47

  Ik heb twijfel of ik het spel ga kopen…
  Is het een aanrader?
  Uit de andere racties schijnt het dat de regels onduidelijk zijn…
  Kan je die dan niet op internet terug vinden? of duidelijker?

  Gr. Wouter

 14. door david:

  december 17, 2011 @ 13:24

  wat zijn de actiepunten

 15. door Zoelaspellen en Puzzels:

  maart 28, 2012 @ 00:46

  Hallo Allemaal, er zijn nu nieuwe versies van het Donald Duck Bordspel verkrijgbaar. Hierin is een vernieuwde handleiding opgenomen. Deze geeft meer duidelijkheid waardoor het spel veel beter speelbaar wordt.

 16. door Bart:

  april 29, 2012 @ 15:12

  Heel herkenbaar allemaal!, waar is die nieuwe splitsen te verkrijgen???

 17. door Bart:

  april 29, 2012 @ 15:13

  Speluitleg bedoel ik ipv splitsen…. I-pad kwaal…

 18. door Frank Hesselink:

  mei 6, 2012 @ 20:58

  Ik heb vandaag het spel gekocht voor de verjaardag van onze dochter die vrijdag 8 wordt. Ik schrok van de eerste reacties en vraag me nu af of ik een nieuwe versie heb gekocht.
  En de vragen in het spel, zijn dat voornamelijk Donald Duck-vragen? Ze vindt DD leuk maar heeft nog niet veel DD’s gelezen.
  Alvast bedankt!

 19. door Rick Honcoop:

  juli 1, 2012 @ 12:54

  Het is heel simpel je moet gewoon je eigen regels bedenken. Zelf heb ik gedaan dat je een dobbelsteen nodig hebt, en dat de dubbeltjes opzenkop op tafel liggen. Als je zes gooit mag je een willekeurig geluksdubbeltje pakken. Zijn die allemaal al van tafel, dan mag je ze jatten van een willekeurige tegenstander. Verder kan je de stappenteller weglaten, hetzelfde moet je doen met willies uitvindingmachine.
  Verder moet je precies op de plek waar je heen moet komen te staan dus niet een verder of een ervoor. Als je op een rood vak terechtkomt moet je een aktiekaart pakken. Hier kan je aktiepunten mee verdienen of verliezen. Als je op een van de andere kleuren komt mag je een vraag pakken. Maar daarvoor moet je wel een aktiepunt inleveren. Heb je de vraag goed dan krijg je twee aktiepunten. Beantwoord je de vraag fout dan krijg je niets maar je krijgt ook je aktiepunt NIET terug. Zijn je aktiepunten op en heb je ze allemaal al dan heb je pech. Heb je ze allemaal al op een na en je hebt een vraag goed dan krijg je alleen maar dat ene aktiepunt.

  Graag jullie reactie over deze speluitleg.
  Groet Rick (10 jaar)

 20. door Ingeborg:

  november 6, 2012 @ 15:22

  Ik heb het spel gewonnen via een wedstrijd van de DD.
  Ik hoop dat het leuk is en dat ik het wel snap. Ik heb een tip: als je het wilt spelen wil je zosnel mogelijk beginnen maar je moet heel rustig de handleiding doorlezen. Soms nog zelfs een 2e keer. Als je dat doet dan kom je veel sneller eruit hoe het moet! Ik hoop dat jullie wat aan mijn tip hebben en hoor het graag!!
  Groetjes van Ingeborg (12 jaar)

 21. door Rianne:

  november 12, 2012 @ 10:53

  Hallo allemaal,

  Als je de handleiding goed leest wordt het wel duidelijk.
  Die pion zet je aan het begin van je beurt op 5 punten. Jouw beurt duurt net zo lang als jij actiepunten hebt. Wanneer je op 0 staat is de volgende aan de beurt. Die zet ook zijn poppetje op de 5. Je krijgt dus aan het begin van iedere beurt 5 actiepunten en die moet je opmaken. Pas dan is je beurt voorbij.
  Als je het zo speelt is het helemaal niet zo moeilijk, dan is het een heel leuk spel.

  Groetjes Rianne

 22. door Anouck:

  december 26, 2012 @ 16:20

  Hallo iedereen,

  Ik heb het spel gewonnen via een wedstrijd.
  Als je de handleiding verschillende keren goed leest wordt het wel duidelijk.
  Als je het zo speelt is het helemaal niet zo moeilijk, dan is het wel een tof spel.

  De twee emotiekaarten worden niet gebruikt in het spel, maar is gewoon een extra’tje voor 2 spelers.

  Enkel heb ik nog een probleem met het geluksdubbeltje. Wat doe je er juist mee, en hoe kan je het overnemen (er staat bij voor 1 stap overnemen? Moet je het daarna dan teruggeven), want op het einde als je het geldpakhuis bereikt ben je gewonnen maar je moet het geluksdubbeltje ook hebben.

RSS feed for comments on this post