Ducktales delen op DVD

Hotel von SchnabelVanaf 29 augustus 2007 verschijnt er een nieuwe serie Disney DVD’s: de Mickey Mouse Clubhuis Serie. In de serie verschijnen twee Ducktales delen: “Hotel von Schnabel” en “Doris Superdoe”. Deel 1 bevat zes afleveringen van Ducktales en deel 2 zeven.

In Nederland is de Clubhuis serie op televisie uitgezonden door de Tros. De serie is eigenlijk gemaakt voor kinderen die nog niet naar school gaan, maar de Ducktales DVD’s uit de serie zijn natuurlijk voor jong en oud.

Stemmen
Voor het uitbrengen van de DVD’s van Ducktales eind augustus zal de stem van Dagobert Duck opnieuw worden ingesproken, en waarschijnlijk ook van de neefjes Kwik, Kwek en Kwak.

Volgens Disney is de stem van Oom Dagobert, die is ingesproken door acteur Sacco van der Made, die in 1997 overleed, verouderd. Bob van der Houven, de stem van de drie neefjes, werd al voor de DuckTalesfilm “Het geheim van de Wonderlamp” vervangen door een actrice.

Er is een petitie gehouden om de oude stemmen te behouden.

2 reacties

  1. door Alexinho:

    augustus 16, 2007 @ 19:30

    Sacco vd Made als Oom Dagobert is een van redenen om de DVD’s te kopen. Als ze andere stemmen gebruiken zoeken ze het maar uit bij Disney. Volksverlakkers!

  2. door Wouter:

    augustus 28, 2007 @ 20:18

    Helemaal met Alexinho eens, of krijgt Disney ook al George Lucas trekjes? DuckTales is de enige tekenfilm die ik leuk vond in het Nederlands, maar als de stem van Sacco vd Made wordt vervangen mag Disney die zooi houden. Erg jammer!

RSS feed for comments on this post