Zwarte Magica

Zwarte Magica, de heks uit de strips van Donald Duck, maakt al heel wat jaren het leven zuur van Oom Dagobert. In 1961 (“Een dubbeltje op z’n kant”) kwam ze al bij Dagobert op bezoek omdat ze munten van alle rijke mensen in de wereld verzamelde. Ze kreeg een munt van Dagobert, en per ongeluk ook nog het geluksdubbeltje! Dagobert ging Zwarte Magica achterna om zijn dubbeltje terug te halen. Na een hoop poefbommen en achtervolgingen, lukt het hem sinds de eerste keer al steed weer het dubbeltje terug te krijgen.

Zwarte Magica

Magica woont op de berg de Vesuvius en ze heeft een bezemsteel waarop ze door de lucht vliegt. Vaak probeert ze met haar bezem langs de vallen van Dagobert te komen. Maar Dagobert heeft een tegenaanval: hij heeft een groot knoflook-kanon waardoor Magica op de vlucht slaat.Zwarte Magica is zeer ervaren in het uitoefenen van de zwarte magie. Zij kan zich binnen seconden omtoveren in allerlei personen (en dieren) voor wie zij dan kan doorgaan. Ook verandert ze met haar toverstaf regelmatig anderen in dieren. Verder kan zij mensen hypnotiseren en kijken in haar glazen bol wat de toekomst zal brengen.

Vaak wordt zij vergezeld door haar, uiteraard tevens zwarte, krassende raaf, een slim dier dat anderen zoals de detectives van Oom Dagobert om de tuin leidt of bespionneert. Verder probeert hij te helpen bij het stelen van het geluksdubbeltje.

Waarom wil Magica Dagobert’s geluksdubbeltje?

Je zult je natuurlijk wel afvragen waarom Magica dat dubbeltje wil hebben.
Magica wil het dubbeltje stelen om het vervolgens om te smelten tot een amulet in de lava de Vesuvius. Ze gelooft namelijk dat het geluk van Dagobert dan op haar zal overgaan.
In andere verhalen werkt het amulet op een hele andere manier, ze zou alles wat ze aanraakt in goud kunnen veranderen.