Rutte vindt het fantastisch dat hij in Donald Duck staat

“Ik vind het een enorme eer om in de Donald Duck te mogen figureren”, zei hij.

Mark Rutte (VVD) vindt het ‘fantastisch’ dat hij deze week een rol speelt in de Donald Duck. Dat zei de premier vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. “Ik vind het een enorme eer om in de Donald Duck te mogen figureren”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat ook minster van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) ‘goed is getroffen’ door de tekenaars van het vrolijke weekblad. De Donald Duck werd door een jonge Rutte al met heel veel plezier gelezen, vertelde hij. “Dit vind ik heel erg leuk.” Donald reist met zijn neefjes alle Nederlandse provincies rond, omdat zijn blad zestig jaar bestaat. Deze week doet hij Zuid-Holland aan.

Minder blij is de premier met zijn afbeelding op een poster van Dance Valley. De Rijsvoorlichtingsdienst sommeerde de organisatoren al om de posters te verwijderen, omdat het niet is toegestaan om de afbeelding van de premier voor commerciële doeleinden te gebruiken.

Op de gewraakte posters is Rutte te zien tussen kreten als begrotingstekort? Gespreid betalen! Kutcrisis! en Samen Sterk. Rutte is een paar keer op het dansfestijn geweest en prees vrijdag het ‘fantastische evenement’. Niettemin moet de RVD een lijn trekken, anders wordt gebruik van de afbeelding van bewindslieden schering en inslag, aldus Rutte.

Er is een duidelijk verschil tussen figureren in de Donald Duck en een poster van Dance Valley. In de strip is de premier ‘instrumenteel voor de verhaallijn’, net als in spotprents. En dat is bij posters niet het geval.

Bron: metronieuws.nl 2012