Villa Rosa

Villa Rosa zijaanzicht Villa Rosa was de schuiplaats van Fantomius. Het lag in het Duckstads Bos en het bestond vooral uit hout. Er is niet veel bekend over de kamers van Villa Rosa behalve de woonkamer. In deze kamer staat een groene fauteuil met een valse bodem. Achter de verplaatsbare openhaard bevind zich een doorgang naar het ondergronds gangenstelsel. De twee ramen in de woonkamer keken uit op de kleine achtertuin. Rondom die tuin stond een grote stenen muur die je alleen over kon komen met een speciale ladder. Als je die ladder eenmaal had was het makkelijk de muur over te komen. Achter die muur kon je dan met een trap ook weer snel naar het gangenstelsel onder de grond.

Op de eerste verdieping van het gangenstelsel was de woonkamer van Fantomius waar hij een tweede dagboek had over de geheime van de ondergrondse gangen.
Op de tweede verdieping van het gangenstelsel bevindt zich het hoofdkwartier van Villa Rosa met een voorkamer. Daar vlakbij is een geheime gang. Ook bevindt zich op de tweede verdieping een spionnensysteem van Villa Rosa. Vanwaaruit alles wordt bestuurdt. Aan de andere kant van het hoofdkwartier is een grote ontmoettingskamer.
Vanuit de tweede verdieping kun je op twee manieren weg. De eerste is naar de tuin net zoals op de eerste verdieping, en de tweede verdieping komt langs de provinciale weg van Duckstad.