Notre Duck

Notre Duck De kathedraal van Duckstad; de Notre Duck is een van de meest veelbetekende en mysterieuze plaatsen in Duckstad. Deze Gotische kerk lijkt heel sterk op de Notre Dame in Parijs maar de Notre Duck heeft geheime gangenstelsel en misschien woont er wel iemand; Het spook van de Notre Duck.
Verder is er weinig bekend over de bouw van de kathedraal. Waarschijnlijk is “de kathedraal van de Notre Duck” gebouwd aan het begin van de 20e eeuw. Aangezien Duckstad in die tijd veel aan het uitbereiden was werden er door veel managers en billionairs geinvesteerd in allerhande dingen waaronder de Notre Duck. Een van de grootste investeerders was Dagobert Duck.

Interieur

Een kleine impressie van het interieur van “De kathedraal van de Notre Dame”:

hal
De hal waarin je binnenkomt

orgel
Het reusachtige orgel van de Notre Duck (hier bespeeld door het spook van de Notre Duck)

De reusachtige binnenruimte
De reusachtige binnenruimte

Het spook van de Notre Duck

Het is vanzelfsprekend dat Carl Barks het boek “De Klokkenluider van de Notre Dame” kende en hij bedacht een avontuur dat zich rond de kathedraal afspeelde. Er werd niet gekozen voor een reis naar Parijs, maar gaf Duckstad een eigen kathedraal. Deze kathedraal werd de “Notre Duck”, die erg op de beroemde Notre Dame lijkt. In de Notre Duck dwaalt een geheimzinnige figuur rond, die de bezoekers de stuipen op het lijf jaagt…
The Phantom of Notre Duck verscheen in november 1965 in de Amerikaanse Uncle Scrooge-comic nr. 60. In Nederland verscheen het verhaal als “’t Spook van de Notre Duck” in de Donald Ducks 30 t/m 34 van 1967 en in het Oom Dagobert stripalbum #6. Deze uitgaven zijn al jaren uitverkocht.