Albums

Beste Verhalen

Beste Verhalen

Een al lang bestaande serie stripboeken van Donald Duck is ‘De Beste Verhalen van Donald Duck’ serie. Deze serie verscheen voor het eerst in het jaar 1975 en is al vele malen herdrukt. Sommige boeken zelfs al een keer of 9! Er zijn al ruim 100 delen van en die zijn nog steeds even leuk als in het begin. De covers van de serie zijn meestal getekend door Daan Jippes en in de serie heeft Donald elke keer een andere baan. Alle verhalen in deze serie zijn getekend door een van de beste Donald Duck tekenaars aller tijden: Carl Barks.

Oom Dagobert

Oom Dagobert

In deze serie zijn de verhalen van Dagobert opgenomen. Als tegenhanger van de Beste Verhalen serie heeft deze serie hetzelfde formaat. Het eerste gedeelte van de serie is begonnen in 1977 met als tekenaar Carl Barks.

Inbreng van Allerlei tekenaars
Nadat er 30 delen met Carl Barks verhalen verschenen waren in de Oom Dagobert serie werd besloten om dit stop te zetten en verder te gaan met allerlei tekenaars. Dit was omdat Donald veel populairder was dan zijn oom. Daarom worden de Barks verhalen uit de eerste 30 delen van de Oom Dagobert serie herdrukt in de serie de Beste Verhalen van Donald Duck. In het eerste deel dat allerlei tekenaars bevatte (Oom Dagobert #31) stonden bijvoorbeeld: Daniel Branca en 2 maal Victor Arriagada Ríos. Maar ook Nederlandse tekenaars zoals Ben Verhagen en Daan Jippes tekende verhalen voor de Oom Dagobert serie.

Inbreng van Don Rosa
Vanaf deel 53 was het de beurt aan Don Rosa. In deel 53 begint het 1e deel van het Levensverhaal van Oom Dagobert en dit was meteen een succes. In plaats van dat er 12.000 exemplaren werden verkocht waren het er opeens 17.000 in 2 maanden! Vanaf toen zijn ze verder gegaan met het drukken van het levensverhaal. Toen het hele levensverhaal in de Oom Dagobert serie was gepubliceerd besloot men verder te gaan met Don Rosa te plaatsen.

Pocket

Donald Duck Pocket’s

De historie van de pockets gaat terug tot het jaar 1970. In dat jaar werd de eerste pocket uitgegeven; “Donald en de zebra-mossel”. Die pocket kun je nog eens lezen in pocket nr. 89 van serie 3. Deze pocket was het begin van een grote reeks pockets. Deze eerste serie werd uitgegeven van 1970 tot 1975 en telde 11 delen.
Na die eerste serie werd er in 1977 een nieuwe serie op de markt gebracht. De eerste pocket daarvan was “Op zoek naar het magisch oog”. Deze serie bestond aan het eind uit 53 pockets en duurde tot 1990. Enige tijd later in 1992 werd de 3e serie geïntroduceerd. Deze serie was de eerste die helemaal in kleur werd gedrukt. De eerste titel hiervan was “De zeven wereldwonderen”. Deze serie heeft zoveel succes dat deze nog wel een tijd door zal gaan. En inmiddels zijn er al ruim 200 van.

Rugtekening pockets 101 t/m 120

Rugtekening pockets 121 t/m 142

Rugtekening pockets 143 t/m 158

Rugtekening pockets 159 t/m 174½

Rugtekening pockets 175 t/m 190½

Rugtekening pockets 191 t/m 207