Vicar Arriagada Rios

De Chillische Vicar Arriagada Rios, beter bekend als Vicar is in 2004 net zoals Donald Duck 70 jaar geworden. Na meer dan 10.000 strippagina’s heeft hij ook heel wat bijgedragen aan de Donald Duck wereld. Ook in Nederland verschijnt er bijna elke week een verhaal van Vicar in het Donald Duck weekblad.

Vicar werd op 16 april 1934 in Santiago, Chili geboren. Twee maanden eerder dan Donald Duck.

Vicar bij Disney

Eigenlijk wilde Vicar geen striptekenaar worden. Hij wilde net zoals zijn vader elektra-ingenieur worden. Maar hij had ook altijd al graag getekend en daarom begon hij toch met het maken van karikaturen. Daardoor tekende hij na een tijd al voor verschillende kranten en tijdschriften uit Chili maar ook voor het kinderblad Pinguini.

In de jaren 50 ging Vicar naar Barcelona en daar vervolgde hij zijn opleiding als karikaturist. In 1971 kwam zijn manager naar hem toe, en die vroeg of hij een Donald Duck verhaal wilde tekenen voor Denemarken uitgeverij Gutenberghus (Egmont). Dat wilde hij wel eens proberen en de redactie was tevreden. Dat was het begin van een grote serie Donald Duck verhalen.

Vicar

Vicar schrijft zijn verhalen niet zelf, maar die krijgt hij van de schrijver. Hij krijgt de verhalen uit Denemarken en die vindt hij zo goed dat er maar weinig verandert hoeft te worden.

Vicar

Van alle verhalen die Vicar getekend heeft is er niet eentje een met Mickey Mouse.

Vicar’s dagindeling

Vicar begint zijn dag om 9 uur, zet de wekker op 4 uur en begint met werken. Rond 1 uur heeft hij een korte pauze. Allereerst tekent hij de verhalen met een potlood in een klein formaat en dan worden die tekeningen vergroot en met tekeninkt ingekleurd. De grootste inspiratie van Vicar is net zoals die van vele anderen Carl Barks.