Michel Nadorp

Michel Nadorp een van de vaste tekenaars bij de Nederlandse redactie is geborden in Rotterdam in 1960. Sinds 1980 werkt hij bij de Nederlandse redactie. Nadorp is de tekenaar die al honderden covers voor de Donald Duck, Donald Duck Extra, de Donald Duck scheurkalender en de Donald Duck vakantie- en winterboeken heeft getekend. Maar niet alleen die. Hij is namelijk begonnen met het tekenen van covers voor het Mickey Maandblad. Vrijwel alle covers van de pockets zijn ook van zijn hand (hooguit 1 of 2 niet).

Michel Nadorp

Maar Michel tekent niet alleen maar covers. Hij is ook de vaste tekenaar van de rubrieken “Mickey Lost ’t Op” en “Goofy Geeft Les” in het Donald Duck weekblad. Naast de Donald Duck tekende Michel Nadorp ook de strip “Max!” die verscheen van 1996 tot 1999 in Hitkrant Magazine, geschreven door Frans Hasselaar.

Nadorp’s jeugd

Al vanaf zijn 10e leest Nadorp strips. Door de Pep werd hij aangetrokken tot de stripverhalen. Toen Nadorp op televisie een jongen van zijn leeftijd ook strips zag tekenen dacht hij meteen: Dat kan ik ook!. Door Fred Julsing, die voor het blad Pep tekende, werd Michel een leerling van hem. Sindsdien is hij een Disney tekenaar.

Zijn werk

Nadorp’s werk is te vinden op honderden covers maar ook in het album “De grappigste avonturen van Donald Duck #09”. In dat album staan diverse verhalen die hij getekend heeft.