Mau Heymans

Mau Heymans (1961) begon in 1987 met werken voor Oberon, die toen de uitgever was van Disney strips in Nederland. Zijn tekenstijl is herkenbaar, zijn eenden hebben lange nekken en snavels, wat zijn tekeningen erg humoristisch maakt. Ook zijn er in zijn strips op de achtergrond leuke details te zien. Mau is vegetariër en dat verklaart dat er in zijn strips nooit vlees wordt gegeten.

Mau Heymans

Mau behoort tot de meest productieve Duck-tekenaars van nu en heeft al heel wat strips gemaakt (vooral korte verhalen). De strips van Mau zijn vaak te zien in het Donald Duck Weekblad. De meeste strips worden door anderen geschreven (zoals Jan Kruse, Evert Gerardts en Frank Jonker), maar sommige strips schrijft hij zelf. De stripjes op de achterkant van de Donald Duck zijn meestal door hem getekend én geschreven (zoals de Duckies, samen met Kirsten de Graaf).

Ondertussen zijn er al een paar albums uitgegeven waarin veel tekenwerk van Mau is te vinden. In de 50-reeks zijn het grootste deel van de tekeningen van hem. Ook is er een album van de grappigste avonturen van Donald Duck aan hem gewijd, waarin enkele verhalen uit zijn beginperiode staan.