Marco Rota

Marco Rota werd op 18 september 1942 in Milaan geboren. Zijn eerste stripverhaal maakte hij in 1958. In de jaren 60 maakte hij een paar verhalen over de sterren Superman en Batman en enkele erotische strips. In het jaar 1974 wordt Rota benoemd tot hoofdredacteur van Topolino waar hij bleef tot 1988. Hij was daar redacteur voor de Italiaanse Disney Verhalen publiceerder, Mondadori. Na 1988 nam Walt Disney Italiƫ de uitgeverij Mondadori over.

Marco Rota

Marco Rota heeft net zoals bijvoorbeeld Don Rosa Carl Barks als voorbeeld genomen en heeft zo een hoog niveau bereikt. Helaas zijn Marco’s Duck’s vrij simpel zonder veel bijzondere dingen zoals dieptewerkingen en uitbeelding van emoties. Wat wel meteen opvalt bij een verhaal van Marco is de vaak mooie achtergrond. Marco is bekend om zijn geweldige achtergronden met stadsgezichten en landschappen.

Van ei tot eend

In het jaar 1984 tekende Marco Rota een eigen verhaal over de geschiedenis van Donald Duck. Het verhaal gaat over Donald die uit het nest is gevallen en op de straat beland. Dan komen Oma Duck en Dagobert aanrijden en nemen Donald mee. Hij brengt zijn jeugd door op de boerderij van Oma Duck. Ook in Nederland is dit verhaal gepubliceerd, twee keer zelfs in een apart album. De eerste keer was met het 50 jarig bestaan van Donald en 20 jaar later weer een keer met zijn 70ste verjaardag (in 2004).

Van ei tot eend

Als je, je helemaal verdiept in de werken van Don Rosa en Barks en niet houd van eigen ingeving van de geschiedenis van Donald Duck, kun je dit beter niet lezen. Voor diegene die niet zoveel van Donald’s geschiedenis weten is het zeker de moeite waard het eens te gaan lezen.