Harry Balm

De graficus en kunstenaar Harry Balm (1940) trad in 1955 in dienst bij uitgeverij De Spaarnestad in Haarlem als illustrator op de tekenafdeling. Na een fusie met de Geïllustreerde Pers in 1972 werd hij aangesteld als vormgever van de Disneybladen waaronder de Donald Duck.

In 1975 werd begonnen met de Gallery der Groten. Balm schilderde met gouache verf prachtige scènes met beroemde figuren uit de wereldgeschiedenis, maar dan wel met een Duck uiterlijk. In het weekblad Donald Duck werd bij de plaat een korte uitleg (met een knipoog) gegeven over de afgebeelde figuur.

de Duckwacht

In 1981 maakte Balm zijn eigen Duck versie van het bekende schilderij De Nachtwacht: De Duckwacht, compleet met het hondje Pluto. Na 1990 veranderde de forumule. Balm begon met de serie De klassiekers uit de Duckstadse Bibliotheek. Bekende en minder bekende verhalen werden afgebeeld met wederom een korte uitleg van het verhaal. Een achterliggende gedachte was dat de verhalen de jonge lezers wellicht zouden aanzetten tot het lezen van boeken. In 1997 werd de laatste afbeelding in deze serie gepubliceerd.