Bas Heymans

Bas Heymans is samen met zijn broer Mau een van de meest productieve tekenaars in Nederland. Bas is geboren in 1960 te Veldhoven en daarmee 1 jaartje ouder dan Mau Heymans.
De redactie van het weekblad Donald Duck was erg onder de indruk van de verhalen van Mau Heymans en wilden altijd maar weer nieuwe verhalen van Mau. Toen de redactie vroeg of Mau nog een tweelingbroer had met hetzelfde talent, antwoordde Mau dat hij nog wel een oudere broer had met een tekenopleiding.
Bas had namelijk de kunstacademie al bezocht en tekende erg veel in zijn vrije tijd, maar nog nooit strips. Hij begon zijn baan bij de Nederlandse afdeling van Donald Duck daarom met het inkten van de verhalen van Mau.

Bas Heymans

Al snel bleek dat Bas ook het talent had om zélf verhalen te gaan tekenen. Hij ontwikkelde een stijl die veel wegheeft van die van Mau: eenden met lange nekken en lange snavels.
Veel van zijn verhalen zijn geschreven door Jan Kruse en Frank Jonker. In deel 4 van de serie “De grappigste avonturen van Donald Duck” vind je een verzameling van zijn werk.

Bas Heymans

Later ging Bas ook tekenen voor de KNVB en het autobedrijf Opel, met de strips “Daar heb je Dutchy!”.