Willie Wortel

Willie Wortel De meest geweldige uitvinder van de wereld is Willie Wortel. Hij weet het elke keer weer voor elkaar te krijgen precies te maken waar iedereen om vraagt. Zo komen Donald en Dagobert vaak langs en zeggen dan: “Willie! Je moet me helpen!”. Maar meestal is de uitvinding toch niet helemaal perfect en dat zorgt ervoor dat Willie steeds maar weer moet vluchten voor de menigte.Willie Wortel is voor het eerst getekend in het verhaal “Gladstone’s Terrible Secret” van Carl Barks. Hij heeft in verhalen van Don Rosa een vader die Harry Wortel heet en een grootvader genaamd Willem Wortel door Carl Barks getekend. Al zijn familieleden die ooit zijn verschenen zijn bijna net zo intelligent als Willie, dus het zit in de familie.

Lampje

Wie Willie kent, kent Lampje ook. Lampje is het trouwe hulpje van Willie Wortel en bestaat uit niet meer dan lamp en wat stukjes ijzer en was eigenlijk de lamp van Donald. Lampje is zo slim geworden omdat hij samen Willie’s hoofd in de denkdoos viel. Daardoor kreeg de lamp dezelfde hersens als Willie. Dit gebeurde in het verhaal “Willies eerste uitvinding” (Don Rosa).

Newton

Newton

In sommige verhalen van andere tekenaars dan Carl Barks en Don Rosa heeft Willie ook nog een neefje die Newton heet. Deze verhalen vind je vooral in het weekblad en soms in pockets. Hier kun je een index vinden van verhalen van Newton die in Nederland gepubliceerd zijn.