Superdonald

SuperdonaldDe historie van Superdonald gaat terug tot Duckstad in het jaar 1976. Door een vergissing van de postbode ontving Donald Duck een pakje, dat eigenlijk voor zijn neef Guus Geluk bestemd was. In dat pakje zat een sleutel en een brief, waarin naar voren kwam, dat hij de Lotto had gewonnen en nu de gelukkige eigenaar van Villa Rosa is. Samen met zijn neefjes gaat Donald kijken, en als ze er aankomen treffen ze er een armzalige bouwval aan. Maar wel een bouwval met een geheim…Dit geheim komt Donald op het spoor als hij onder een fauteuil een dagboek vindt. Het is het geheime dagboek van Fantomius, een heldhaftige eend, die voor lange jaren als een duistere superheld goede dingen gedaan had. Uit zijn dagboek komt tevoren dat Villa Rosa zijn schuilplaats was. Met dit boek in zijn handen gaan zijn uren voorbij. Hij besluit in de voetstappen van Fantomius te treden en voortaan onherkenbaar de misdaad en criminaliteit van Duckstad tegen te gaan. Dit doet hij uitgerust met speciale vlieglaarzen, een bijzondere auto en andere hulpmiddelen van Willie Wortel.

Superdonald’s auto

Het eerste verhaal waar Superdonald’s auto in verscheen was in ‘Gyro Gearloose’. In dit verhaal had de auto van Superdonald nog gewoon het kenteken van die van Donald; 313. In deze auto zaten al diverse speciale middelen. Een springstoel, een uitschuifbare bumper en een spoeisysteem voor olie.

Superdonald
Na het eerste verhaal kwam er het tweede avontuur. In dit verhaal kon auto zwart-groen kon worden als het donker was en daarna weer terug van kleur veranderen. De nummerplaat was toen 613. Misschien wel het kenteken van de auto van Guus Geluk? En vanaf het derde verhaal is het kenteken de leter X, zoals die nu nog verschijnt. In de loop der jaren is de auto steeds meer voorzien van allerlei nieuwe snufjes.

Villa Rosa

Villa Rosa

Villa Rosa was de schuiplaats van Fantomius. Het lag in het Duckstads Bos en het bestond vooral uit hout. Er is niet veel bekend over de kamers van Villa Rosa behalve de woonkamer. In deze kamer staat een groene fauteuil met een valse bodem. Achter de verplaatsbare openhaard bevind zich een doorgang naar het ondergronds gangenstelsel. De twee ramen in de woonkamer keken uit op de kleine achtertuin. Rondom die tuin stond een grote stenen muur die je alleen over kon komen met een speciale ladder. Als je die ladder eenmaal had was het makkelijk de muur over te komen. Achter die muur kon je dan met een trap ook weer snel naar het gangenstelsel onder de grond.

Op de eerste verdieping van het gangenstelsel was de woonkamer van Fantomius waar hij een tweede dagboek had over de geheime van de ondergrondse gangen. Op de tweede verdieping van het gangenstelsel bevindt zich het hoofdkwartier van Villa Rosa met een voorkamer. Daar vlakbij is een geheime gang. Ook bevindt zich op de tweede verdieping een spionnensysteem van Villa Rosa. Vanwaaruit alles wordt bestuurdt. Aan de andere kant van het hoofdkwartier is een grote ontmoettingskamer. Vanuit de tweede verdieping kun je op twee manieren weg. De eerste is naar de tuin net zoals op de eerste verdieping, en de tweede verdieping komt langs de provinciale weg van Duckstad.