Otto van Drakenstein

Otto van Drakenstein, de geleerde die alles gestudeerd heeft wat er maar te studeren valt, verscheen voor het eerst in het jaar 1961. In dat jaar werd hij namelijk gepresenteerd als de oom van Donald en werd presentator van het filmpje “An Adventure in Color”. Een aflevering van de serie “Walt Disney’s Wonderful World of Color”. Otto heeft maarliefst 18 afleveringen van de serie gepresenteerd.

Eind jaren 80 is Otto wederom te zien op tv. Ditmaal speelt hij een rol in de destijds populaire tekenfilmserie “Ducktales”. Verder heeft Otto gespeeld in allerlei andere tekenfilmserie’s zoals Raw Toonage, Bonkers, Mickey Mouse Works, Quack Pack en House of Mouse.

In het jaar 1963 wordt Otto van Drakenstein geïntroduceert in Donald Duck #4, in een verhaal van de tekenaar Tony Strobl. Tot aan het eind van de jaren 60 wordt Otto nog wel eens gepubliceerd, maar later is er nog maar weinig van hem gepubliceerd in het weekblad.
Otto speelt nog wel een rol in de pocketserie.

Otto

De Amerikaanse naam van Otto, Ludwig von Drake, is een afleiding van de Oostenrijkse econoom en filosoof Ludwig von Mises. Net zoals Von Mises is Otto in Oostenrijk geboren, om precies te zijn in de stad Wenen.

Van Drakenstein probeert al vanaf zijn jeugd zoveel mogelijk diploma’s te behalen als mogelijk is. Verder heeft hij een enorme privé-bibliotheek. Zijn theoretische instelling staat haaks op die van Willie Wortel, die meer praktisch is ingesteld.

Volgens Don Rosa is Otto geëmigreerd naar de Verenigde Staten en daar getrouwd met Matilda McDuck. Na haar dood zou Otto de rest van zijn leven besteed hebben aan zichzelf. Door zijn interesse in psychology heeft Otto geprobeerd een psychologische studie van Donald Duck te maken.