Lizzy, Juultje en Babetje

Nichtjes Het eerste verhaal waarin de nichtjes voorkwamen was “Flip Decision” in 1953; een stripverhaal van Carl Barks. In dat verhaal is Donald een knobbelaar, je gooit dan een munt op en bijvoorbeeld kop is linksaf en munt is rechtsaf. Nu zoekt Donald het huis van de persoon die hem het heeft aangepraat maar komt bij de verkeerde kamer uit. Daar is Katrien op visite bij haar zus en zo ontmoet Donald de nichtjes.Lizzy, Juultje en Babetje zijn de kinderen van een zus van Katrien die Donna Duck heet. Verder is er qua geschiedenis of familie weinig bekend. Ze zijn ook niet vaak in verhalen gebruikt door Carl Barks. Wel zijn ze in het weekblad regelmatig van de partij.

Ze zijn dus samen nog niet zolang van de partij, maar Lizzy heeft zelfs al in een tekenfilmserie gespeeld; Ducktales. Daar gaan de neefjes met Oom Dagobert en Turbo McKwek vaak op avontuur en Lizzy is er dan ook altijd bij. Er is zelfs een film gemaakt van Ducktales.

De restyling

Haarlak

In 1998 bedacht de redactie van het Nederlandse weekblad Donald Duck, dat het eigenlijk jammer was dat de drie nichtjes niet vaker avonturen beleefden. Men besloot de drie meisjes een beetje moderner te maken. Ze liepen immers al jaren rond in bijna dezelfde kleding als hun tante Katrien met ouderwetse strikken in het haar en met veel te grote roze pumps. Het werd dus tijd voor een modernere ‘outfit’ en een eigentijds kapsel. Zo kwam er dus een klein verhaal (1 pagina) waarin de nichtjes een nieuwe look krijgen; “Nieuwe Coupe“. Dit hebben ze ook aan zichzelf te danken. De nieuwe look is bedacht en getekend door de Nederlandse tekenaar Mau Heymans.

Maar niet alleen de look is veranderd. Ook de interesses van de nichtjes zijn sterk aangepast. In plaats van dat ze met poppen spelen, hebben ze nu een mobieltje, een computer, ze skaten en houden van muziek luisteren.