Kwik, Kwek en Kwak

De geschiedenis van Kwik, Kwek en Kwak gaat terug tot het jaar 1937, om precies te zijn op 17 oktober 1937. Net zoals Katrien zijn zij getekend door Al Taliaferro en Ted Osborne. In dat jaar waren ze voor het eerst verschenen in de Amerikaanse kranten. Op de brief die Donald kreeg van Della staat:

Beste Donald, Hoe gaat het met je? Met mij niet zo goed. Ik moet een paar weekjes rust houden van de dokter. Mogen mijn schatjes Kwik, Kwek en Kwak zolang bij jou logeren? Ze zijn helemaal niet lastig, en erg lief. Zorg goed voor ze,
je zus, Dumbella

Neefjes Maar tegelijkertijd werd er in de Walt Disney Studio’s gewerkt aan een korte tekenfilm met hetzelfde thema; Donald’s Nephews. Deze film verscheen in 1938. Er zijn dus ook twee verhalen bekend over hoe de neefjes bij Donald zijngekomen. In het stripverhaal worden de neefjes door hun moeder Della gestuurd, bij Donald te logeren. (Della is een nichtje van Donald). En in de tekenfilm is het Dumbella een zuster van Donald die de neefjes bij Donald laat logeren. Hoe dan ook, de neefjes zijn nooit meer naar huis gegaan en sindsdien staat Donald ook bekend als “Oom” Donald.

De neefjes zijn echte grappenmakers en ze hebben Donald al heel vaak in de maling genomen. Donald ontdekte toen ze wat ouder waren dat de neefjes echte natuurliefhebbers zijn en daarom heeft hij ze lid gemaakt van de Jonge Woudlopers. Hij deed dit niet alleen omdat ze zo van de natuur hielden, maar ook om ze wat discipline bij te brengen.

Wie is wie?

Een vaak gestelde vraag is wie nu Kwik is en wie Kwek en Kwak zijn. Volgens de “Donald Duck Sonderheft” is Kwik de blauwe, Kwek de rode en Kwak is aan de groene kleur te herkennen. Maar eigenlijk gebruikt iedere tekenaar eigen combinaties. Het komt zelfs soms voor dat ze in een verhaal nog omgewisseld worden.