Katrien Duck

Wie Donald Duck kent weet ook wie Katrien Duck is. Katrien is de vriendin van Donald en ze kwam samen met Donald het eerst voor in de tekenfilm ‘Don Donald’. Er waren toen alleen nog een paar kleine verschilletjes, Katrien heette toen nog Donna en woonde in Mexico.

Drie jaar later trad ze opnieuw op in de tekenfilm ‘Mister Duck Steps Out’ en werd haar naam veranderd in Daisy. In deze film is katrien een vriendinnetje met wie Donald uit dansen gaat. Ze hadden elkaar al eerder ontmoet, want ze hadden afgesproken dat hij haar thuis ophaalt om samen een avondje uit te gaan. In de loop der jaren zijn er maar 15 flims gemaakt maar net als Donald verscheen ze ook in tijdschriften en daardoor werd ze algauw reuze populair.

Katrien

Haar eerste stripverhaal was een stripje die je nu op de scheurkalenders vind uit 1940; om precies te zijn 4 november 1940. In dit stripverhaal is Katrien de nieuwe buurvrouw van Katrien en als Donald haar ziet is Donald meteen verliefd op haar.

In Nederland is Katrien een hele tijd later pas van de partij. Ze verscheen alwel snel in het weekblad; in nummer 2 uit 1954. Vanaf toen is ze mee gaan spelen in de verhalen en zelf heeft ze ook nog andere vriendinnen zoals: Minnie Mouse, Clarabella Koe en Klaartje Kip.

Katrien

Net zoals de nichtjes vond de redactie in Nederland dat Katrien er veel te ouderwets uit zag. Een tutje-hola die zich alleen maar druk maakte over de laatste mode, Donald en het geroddel van haar vriendinnen.

Nu is Katrien een vlotte, moderne vrouw met een leuke baan, met belangstelling voor het wereldgebeuren en haar nichtjes Lizzy, Juultje en Babetje. Katrien is de vriendin van Donald, maar Guus vind dat Katrien zijn vriendin moet zijn. Daarom maken ze zoveel ruzie en vaak wint Guus dan ook omdat hij weer eens iets gewonnen heeft; bijvoorbeeld een nieuwe sportwagen.