Rockerduck

De aardsrivaal van Dagobert, de concurrent die het niet kan laten om rijker proberen te worden dan Dagobert. Rockerduck is een personage van de hand van Carl Barks. Barks heeft Rockerduck echter maar één keer gebruikt in zijn verhalen. Het is te danken aan de Italianen, die Rockerduck weer opnamen in de verhalen, dat hij nu toch nog redelijk bekend is.

Rockerduck

Rockerduck is een grote concurrent van Dagobert en is de twee-na-rijkste eend. Dagobert en Govert Goudglans hebben beide nóg meer kapitaal dan Rockerduck. Rockerduck heeft nooit hoeven te werken door een erfenis die hem is nagelaten. Zijn vader, Howard Rockerduck, was namelijk rijk geworden door goud zoeken in Californië in het jaar 1849 (Don Rosa).

De naam Rockerduck is een parodie op de Amerikaanse zakenman John D. Rockefeller. In het Engels heet hij daarom ook John D. Rockerduck.
Rockerduck’s naam is lang niet altijd echt Rockerduck. In veel Nederlandse pockets is de naam Klaas Klever, uit het Duits, overgenomen. Verder zijn de namen Leopold Kwartjesvinder er Gijsbert Goochem wel eens gebruikt. Het is zelfs wel eens voorgekomen dat ze Rockerduck door elkaar hadden gehaald met Govert Goudglans.

Rockerduck

Een van de typische dingen aan Rockerduck is dat hij zijn hoed opeet als hij een weddenschap verliest. Verder is Rockerduck degene niet terugdeinst voor het gebruiken van gemene trucjes, zoals het inschakelen van de Zware Jongens of een spion. Het gebeurt ook nog wel eens dat Rockerduck Brigitta of Donald inhuurt om zo een trucje met Dagobert uit te voeren.

Rockerduck woont net zoals Dagobert in Duckstad en is ook lid van de Biljonairsclub. In tegenstelling tot Dagobert en Govert houdt Rockerduck wel van uitgeven. Hij heeft smaak voor luxe en laat zijn rijkdom graag aan anderen zien.
Verder heeft hij een zwak voor verzamelen. Hij heeft een munten en postzegelverzameling en is de eigenaar van een
uitgebreide kunstverzameling. Verder heeft hij net zoals Dagobert een liefde voor antiquiteiten uit de 20e eeuw. Daardoor botst hij vaak tegen Dagobert op, omdat die ook op zoek is naar dezelfde oudheden.