Jonge Woudlopers

Theodoor Prul; de zoon van Cornelis Prul stichtte in 1901 ‘de Jonge Woudlopers’. Deze naam was genoemd naar de Woudlopersmacht van Duckstad. Deze woudlopersmacht moest ervoor zorgen dat Duckstad goed beschermd bleef tegen oorlog in de 19e eeuw. Een van de pioneers was Fortunus Geluk (de vader van Guus Geluk volgens Don Rosa).

Deze organisatie heeft Theodoor Prul opgericht om de idealen van goede daden, bescherming van het land en het behoud van kennis te leren. De Jonge Woudlopers lijken enigsinds op een scouting. Kwik, Kwek en Kwak zijn ervaren Woudlopers en hebben daarom de leiding over de groepen A, B en C.

de Woudlopers

De eerste verschijning van de Jonge Woudlopers was in het verhaal ‘Operation St. Bernard’ (WDCS125). Dit verhaal is in 1951 gepubliceerd en is getekend en geschreven door Carl Barks. Dus ook ‘de Jonge Woudlopers’ zijn verzonnen door Carl Barks.

Woudlopershandboek

Een van de grootste schatten van de Jonge Woudlopers is het Woudlopers-handboek. In dit handboek is vrijwel alles te vinden wat je nodig zou hebben. De vader van Theodoor Prul, Cornelis Prul, vond in de tunnels onder Fort Duckburg een grote bibliotheek. Alle boeken waar afgekloven door ratten, maar door Fenton Penny overgeschreven in een erg groot boek. Dit werd later het Jonge Woudlopershandboek. Het boek vond zijn orgine in de tijd van Cleopatra, in de biblotheek van Alexandrië.

De “Bibliotheek van Alexandrië”

De bibliotheek van Alexandrië is gesticht door Alexander de Grote in de vierde eeuw voor Christus. Hij maakte Alexandrië tot hoofdstad van zijn wereldrijk. In die tijd verzamelden de geleerden van Alexandrië 600 jaar lang elk geschrift dat er bestond. De bibliotheek was een monument voor alle wetenschap die de eerste 1000 jaar voor Christus was ontdekt.

In de bibliotheek zelf vond je de volledige geschiedenis van de Phoeniciërs, de Mycheners, de Etrusken en nog vele andere vergeten beschavingen. De bibliotheek bevatte maarliefst 1 miljoen schriftrollen maar het werd vernietigd door de Arabieren in 640 na Christus.

Bibliotheek

Oom Dagobert reist in het verhaal ‘De verdwenen Bibliotheek’ van Don Rosa ook naar Alexandrië om de bibliotheek te vinden maar zonder succes.

De bibliotheek was dus een grote bron voor het Jonge Woudlopers handboek. Deze bibliotheek was in zijn beste tijd de grootste van het hele Middelandse Zeegebied. In deze bibliotheek waren onder andere papyrus rollen te vinden met veel vergeten beschavingen. Langzamerhand is de hele bibliotheek vergaan maar de hele bibliotheek is samengevat in het Woudlopershandboek.