Bombie de Zombie

Bombie de Zombie, een zombie uit Afrika, maakte zijn debuut in “Voodoo Hoodoo” (Carl Barks). In dat verhaal ving Dagobertwild in Achteraffistan om zijn tweede miljard bij elkaar te schrapen en vond een mooi stuk land. Er woonde helaas een inboorlingenstam die het stuk grond niet wilden verlaten. Die verdreef hij, maar daardoor brouwde de stamleider Foola Zoola een toverdrank voor Dagobert die hem zou verkleinen.
Toen de toverdrank klaar was, was Dagobert al lang weg. Daarom stuurde hij Bombie de Zomie om Dagobert te zoeken en 70 jaar later dacht Bombie Dagobert eindelijk gevonden te hebben. Maar Donald had weer eens pech en Bombie zag Donald voor Dagobert aan. Om de toverkracht te verbreken gaan Donald en de neefjes naar Achteraffistan en Foola Zoola vragen om de toverkracht te verbreken.
De toverkracht wordt verbroken en na een slimme truc van de neefjes lukt het weer terug naar Duckstad te keren.

Bombie de Zombie

Bombie komt nog eens voor, in het 11e deel van het levensverhaal getekend door Don Rosa. Nu reist Dagobert weer naar Afrika en overvalt het dorp van Matumbo. Via bedrog troggelt hij het land van Matumbo af. Matumbo wil nu wraaknemen en stuurt Zombie achter Dagobert aan. Overal waar Dagobert heen gaat, gaat Bombie ook: in Irak, Rusland en de Noordpool. Een man op een eiland verbreekt de vloek in ruil voor een kostbaarheid. Met pijn in zijn hart geeft Dagobert het en de vloek wordt verbroken.